lørdag 31. desember 2011

Godt nytt år!

                                                                 Et nytt år banker på...

Alle gode ønsker for 2012!

lørdag 24. desember 2011

Juletre

Da er endelig dagen her! Spenningen i går kveld var til å ta og føle på, og det var vanskelig å sovne... Nå koser vi oss med tre nøtter til askepott, kakao, og godteri!
Hos oss har vi to juletrær. Det store i stua pyntes lillejulaften etter at barna er i seng. Her er det mor i huset som bestemmer...

 Her har pynten vært lik i mange år. gammelt spir i toppen, gamle kuler, sølvfugler, hvite papirstjerner, og selvfølgelig engler!
 De siste årene har jeg også fått en del av Karen Blixens julepynt. Synes de er helt fantastiske!


 Ungene har sin egen gran som de pyntet noen dager før jul! Veldig koselig og høytidelig stund!


fredag 23. desember 2011

From all of us...

...to all of you; A Merry, merry christmas!
Her har juleinnspurten vært litt mer fyllt av action enn ønsket, med blant annet to tapte fortenner, og falsk krupp! Men det blir jul i år også, og vi ønsker alle sammen en velsignet og fredfull julehøytid!

tirsdag 13. desember 2011

Sankta lucia

Svart senker natten seg i stall og stue. 
Solen har gått sin vei, skyggene truer! 
Inni vårt mørke hus stiger med tente lys, 
Sankta Lucia, sankta Lucia!
Luciakoret står så fint og lyser i vinduet!
I byggefeltet jeg vokste opp, hadde vi en kjempefin Luciatradisjon. Alle ungene fra de minste og til ungdomsskolen gikk rundt med lys og hvite kapper, ringte på dørene og sang lucia-sangen. Resultatet var massevis av godteri som vi delte til slutt. Kjempekoselig var det, og svært populært blant de vi kom rundt til!
Knallrøde juleepler!
Og svibler... Det nærmer seg jul!

mandag 12. desember 2011

Lussekatter

I kveld har vi bakt lussekatter!
Ivrige bakere syntes deigen smakte godt...
Selveste byggmester Bob!
Med masse perlesukker smaker de kjempegodt!

fredag 9. desember 2011

Winterwonderland

I omtrent 24 timer var det den reneste vinteridyllen rundt hushjørnene her, og de to eldste i huset var raske med å få fram skiene.
Turte i god driv...

 Strålende fornøyd frøken!


Å hoppe med langrennski er ingen problem for Tobias.
Endelig litt snø!!!
Men nå er den borte igjen... Fin fredag til alle!

onsdag 7. desember 2011

Årets pepperkakehus

Vi har jo som kjent aktivitetskalender for ungene i stedet for pakker, og en av aktivitetene har vært å pynte pepperkakehus.
Da er det ungene som pynter, og mors ønske om et estetisk og vakkert pepperkakehus må vike. Videre må jeg innrømme at noe imponerende og egenkomponert byggverk er det ikke. Her snakker vi ferdigkjøpt, enkleste sort. Men koselig og sjarmerende blir det, og lukter helt nydelig!
Nonstop og smågodt fyller tak og vegger, og alle går å venter på at vi skal knuse det 1. januar...
En av de andre aktivitetene har vært å pynte appelsiner med nellikspiker. Nostalgisk og så lukter det jo så godt!

tirsdag 6. desember 2011

Adventstue

I helgen benyttet jeg anledningen til å knipse noen bilder av min adventspyntede stue. At det er både solskinn og bloggifiserbart på en og samme tid er ikke ofte, så jeg nyter synet av disse bildene...
På salongbordet står adventstake nummer 2.
Spisebordet med en svært skrukkete løper...
Lesekroken med deilig saueskinn fra villsau.
En av julekrybbene hvor Jesusbarnet har fått litt hard medfart... Brakk armen og noen fingre, men får prøve å lime han sammen.

mandag 5. desember 2011

Mine juleminner...

Til jul for noen år siden fikk jeg en veldig kjekk bok.

I julens minnebok kan vi skrive blant annet hva vi har gjort alle dagene i desember, hvor vi feirer jul, hvem vi har vært sammen med, oppskrifter, og hva man har fått til jul. Det er også plass til bilder, og til å skrive spesielle hendelser som man vil huske.


Jeg koser meg stort når jeg sitter og blar i den. Jeg hadde glemt at da Tobias sa Fulenissen til julenissen da han var 2, 5år. Videre var det hvisket ut av hukommelsen at den samme gutten sist jul (som 7 åring) etter å ha lest juleevangeliet, løftet glasset og sa; SKÅL for Jesusbarnet...

søndag 4. desember 2011

God 2. søndag i advent!

Jeg er veldig glad i engler. Noen engler har jeg framme hele året, og noen får komme fram til jul. Denne har nå fått komme fram, sammen med søsteren sin...
Engler er så vakre... 
Denne skjønne korgutten med lys er gammel og arvet. Bærer med seg gode minner...
Dette vakre luciakoret er så sjarmerende! De lyser så fint på kjøkkenet

lørdag 3. desember 2011

Hvis ingen går i fella...

Ja nå har vi faktisk fått mus i kjelleren!
Når kulda setter inn, trekker musene inn i gamle hus. Fella er kjøpt inn, og har allerede tatt hånd om en liten skapning, og ungene leker gråtekoner...

Denne skapningen her (som egentlig er ansatt for å fange mus) må være den sløveste katten som finnes... Men han er vakker da!

fredag 2. desember 2011

I ♥ Karen Blixen...


For noen år siden lanserte Rosendahl Karen Blixens jul. Julepynt som er inspirert av den danske forfatteren. Og jeg falt pladask... Små hjerter, kranser og rammer, i forsølvet og forgylt utgave, er aldeles nydelige på treet, og er julepynt som kan nedarves i generasjoner. Jeg har unnet meg noen av disse til å henge på treet, og nytt av året er dette hjertet som henger i vinduet. Det er en julegave som jeg har valgt ut selv, og som jeg har tatt meg den frihet å åpne litt tidlig... Her kan du se utvalget, og faktisk få rabatt hvis du kjøper dem! Ha en deilig adventsfredag! Her skal det pyntes pepperkakehus...

torsdag 1. desember 2011

Kalendertid

1.desember betyr første dag med julekalender. Selv vokste jeg opp med en kalender laget av tomme fyrstikkesker, hvor det lå en seigmann i hver luke. På søndagene var det en liten ting, gjerne noe å henge på mitt eget lille juletre. Pakkekalendere var ikke så vanlige da, men jeg husker jeg misunte de som fikk pakker hver dag! Jeg bestemte også at når jeg ble mor, skulle jeg ikke legge meg på seigmannslista nei...

Så da eldstemann var 3 år startet jeg med pakkekalender. Jeg handlet småting gjennom hele året, og syntes dette var superkos! Helt til vi sto opp 1. juledag, og det IKKE var flere pakker... Hvordan forklarer man det til en 3-åring?

Kalenderen er kjøpt for noen år siden på kremmerhuset


Vi bestemte da at vi måtte tenke litt annerledes. Ikke nok med at gutterommet var overfylt av masse unyttig småtteri, men vi var også i ferd med å framdrive en svært utakknemlig unge, som bare ville ha mer...
Året etter gikk vi dermed over til å ha aktivitetskalender, hvor vi gjør en aktivitet sammen hver dag. I tillegg ligger det en figur til julekrybba i hver lomme i kalenderen. Dette har vi gjort siden, og det har fungert utmerket hos oss. De er overlykkelige over å finne et dyr, en gjeter eller vismann i kalenderen og har en hel sermoni når den skal settes på plass (smiler...)
Årets første var et lam...